Ingezonden: een prachtige verslaving

maart 19, 2009 door , in Algemeen nieuws.

Ingezonden door Kelvin Klerk

Beste trainingsmaatjes!

Ik hoop dat inmiddels al veel van jullie deze site van Werner en Mels hebben gevonden en er regelmatig een kijkje op nemen!

Ik heb afgelopen weekend mijn eerste halve marathon gelopen (waar binnenkort een wedstrijdverslag over verschijnt). Ik heb hier maanden naar toe getraind, temeer door het onbekende van deze afstand. Tot 15 km loop ik heerlijk, maar wat gebeurt er hierna….?! Zelf sta ik al jaren aan de kant bij de marathon van Rotterdam en ook halve marathons heb ik van dichtbij gezien. Het zal al wel duidelijk zijn, maar ervaren is iets anders dan kijken…

April staat in de atletiek bekend als de opening van het zomerseizoen. De temperaturen gaan omhoog en de singlets en korte broeken worden weer uit de kast gehaald. Heerlijk vind ik dat!

Ook voor jullie worden er weer volop wedstrijden georganiseerd. Niet alleen door het vertrouwde AvStart of door Mels op zondagmorgen, ook elders in Nederland zijn prachtige loopjes te vinden waar je het beste uit jezelf kan halen. Dat is niet enkel afzien, maar ook genieten van de soms prachtige omgeving. Sinds drie jaar, vanaf het moment dat mijn loopverslaving serieuze vormen ging aannemen, ben ik regelmatig op zoek naar nog niet gelopen hardloopwedstrijden. Van massale hardloopevenementen Zevenheuvelenloop (Nijmegen), RTV Rijnmondloop (Rotterdam), 10 EM Hoek van Holland, Singelloop (Utrecht) tot de Kopjesloop (Delft), Groenenhovenplusloop (Gouda) en de Knotwilgenloop (Woerden) waar je heerlijk anoniem aan de start staat.

Door het plezier waarmee ik jullie op zondagmorgen zie trainen, en iedereen toch steeds probeert iets sneller te worden tracht ik jullie op deze manier te doen nadenken over deelname aan meer wedstrijdjes komend seizoen! Het zou al prachtig zijn als de deelname aan wedstrijden van AvStart/Avantri toeneemt door MIJN stukje. Want daar gaat het toch om: motiveren, aanmoedigen en concurreren 😉

Succes en veel plezier allen!
Groet,
Kelvin Klerk

P.s. Ik kan namens Mels en Werner spreken dat het ontvangen van wedstrijdverslagen en/of andere mededelingen voor op de site van harte welkom zijn!!