Halve Natuurmarathon 13 maart

februari 17, 2016 door , in Aankondigingen.

 

Beste mensen :

Graag maak ik een ieder erop attent dat over een maand wederom het mooiste hardloopevenement van het jaar op het programma staat : De Halve Natuurmarathon op zondag 13 maart. Waarom uniek ? Wel :

-De organisatie (van een hoog niveau) + 70 (!) vrijwilligers dragen zorg voor een waar hardloopfestijn. Alle ingrediënten zijn die dag aanwezig om iedere deelnemer en toeschouwer een mooie dag te bezorgen. Een oude boerenschuur als kleedgelegenheid inclusief warmteblazers en massageruimte. Fraaie ligging van start en finishplaats, diverse partytenten, pannenkoeken, drankjes, koffie, thee, soep etc.

-Het parcours voert de deelnemer door gedeelten van de Krimpenerwaard waar normaal bijna nooit iemand komt. Na de start gaan de eerste kilometers door het Loetbos, waarna over onverharde paden door het Oudeland en de Oude Tiendweg de lopers via de Boezemweg bij de Perkouwse Driehoek uitkomen. Hier begint de wedstrijd pas echt. Een moerasgebied met roedels flamingo’ s die hier overwinteren (!), brandganzen, lepelaars, wilde grasgeiten,  grijnzende grutto’ s, de bevende bever, de scheldende scholekster  en zelfs de ‘hijgende reiger’ is hier waargenomen. Al 50 jaar niet meer gespot in ons fraaie poldergebied. Het verhaal gaat dat in dit huiveringwekkende natuurgebied Spaanse soldaten tijdens de 80 jarige oorlog ‘kopje onder gingen’. Tot aan hun borst (boezem) bleven ze dan net boven de waterkant (kade) hangen. Zo is de naam ‘Boezemkade’ ontstaan. Dit is de kade voordat de loper en loopsters de Driehoek ingaan.  Tot slot gaat de majestueuze route over de Elzenkade en door het buurtschap Achterbroek. De Elzenkade (inmiddels verkend door ondergetekende) is afgelopen jaar opgehoogd en de muskusratten gaten zijn gedicht. Het traject ligt er dus fantastisch bij.

-Van de 21 kilometer zijn ongeveer de helft onverharde gras –, grind – en bospaden. Voor de meesten een reden om mee te doen, voor mijzelf de belangrijkste reden !!

Alle gekheid op een stokje :

-Evenement : Halve Natuurmarathon (Ook 1500 meter, 5 en 10 kilometer !)

-Datum : Zondag 13 maart

-Tijdstip/ Aanvang : 11.00 uur halve marathon,  11.05 uur de 5 en 10 kilometer

-Locatie : Hooiberg Loetbos (afslag ‘Loet’ ter hoogte van afslag ‘Lekkerkerk’)

En niet onbelangrijk : voorinschrijving kan nog tot 1 maart, scheelt 6 euro !

Zie voor alle informatie www.avstart.nl

Komt allen en op tijd !

Vanwege enthousiasme met mijn nek over mijn tong struikelende groet,

Ab de Kluijver

Reageer
RSS feed voor reacties op dit bericht