De Grote Orenloop 4 december 2016

december 5, 2016 door , in Wedstrijdverslagen.

 

Een zonovergoten winterse dag. De rijp zit aan de bomen, landschap is schilderachtig mooi.

Dit beloofd een dag om te genieten. Een dag om te sporten en bijzonder mooie tijden te gaan lopen. Tussen half 10 en 10 uur in de ochtend komen er tal van mensen aanlopen, rijden en fietsen. Tassen met drank en fourage worden op de tafel onder de hooiberg gezet. Dat beloofd wat.

Ik zie mensen met mutsen en sjawls, kleurrijke pakken, strakke, wijde en korte broeken (Maarten, toppietoppie !)

Gekamde haren ( Erik T ) en stoppelbaardjes van een paar dagen. Alle kleuren blosjes en lipstick. Prachtig!

Inschrijven en een nummertje halen zoals gewoonlijk. Hier werd al duidelijk dat er meer inschrijvingen zijn dan dat er nummers zijn. Gelukkig is het inmiddels niet noodzakelijk om aan een nummer iemand te herkennen. De meeste namen weten we.

Er is hard gelopen. Een aantal lopen zelfs ( 6 ) onder de 20 minuten.

Tot hier gaat de telling nog correct. Maar dan gaat het met tussenpozen een beetje mis. Er komen teveel tegelijk mensen binnen waardoor de exacte tijden niet tijdig opgeschreven worden.

Dit zorgt voor enige verwarring en het idee om dit perfect te laten verlopen wordt losgelaten.

Het gaat tenslotte bij de Orenloop niet om tijden. Het gaat om de gezelligheid, het gaat om lekker te lopen en met elkaar uit te wisselen, het gaat om de spanning wie dit jaar de ongewone beker zal winnen, het gaat er om wie de meeste goddelijke billen heeft, het gaat om aankomend jeugdtalent…….ja , waar gaat het eigenlijk niet om. Het gaat om plezier en enthousiasme. Het gaat om vriendschap en onderlinge competitie.

En dit alles ligt besloten in de training van de zondagochtend.

Er worden mooie speeches gehouden. John schudt ‘ m uit zijn mouw, Ray heeft keurige voorbereiding op papier staan en Erik T heeft een boek geschreven over billen. Hij heeft 2016 als een bijzonder jaar ervaren aangezien zijn billen vorig jaar hebben gewonnen en dit tot de meest bizarre situaties heeft geleidt.

Vandaag ging Adrie Noorlander maar huis met de Cup met de Grote Oren. Volgens John om zijn sportieve prestaties, zijn natuurlijke leiderschap, zijn brede kijk op vogels en fauna en natuurlijk zijn altijd optimistische begeleiding tijdens de training.

Julia Hendriks neemt de Cup met de Kleine Oren mee naar huis. Zij wordt omschreven als aanstormend talent en haar fanatisme.

En de Billentroffe gaat met Liesbeth mee naar huis. Geheel verdiend. Vindt zij zelf ook. En zij is met haar billen charme offensief geslaagd Erik te verleiden tot deze keuze. Een prachtig resultaat.

Liesbeth heeft iedereen zover weten te krijgen om ‘ een paal ‘ te sponsoren in de Weydehoeck. Zij heeft enorm haar best gedaan en dit tot een mooie surprise weten te maken. Een prachtige paal met daaraan alle namen die hieraan mee doen. De paal heeft een mooi rood petje gekregen. Een nummer is hierbij niet nodig want de herkenning is genoeg.

Alle mensen die zich hebben ingezet, hebben meegedaan, heel hartelijk bedankt!!

Ps. Bert, heel veel beterschap en er graag volgende keer weer bij. Want de telling zonder jou is nix! Zonder Harm, Liesbeth, Cora en meneer Schenk tekort te doen.

Excuus mensen dat er geen uitslagen op de site komen. Maar die staan vast in jullie geheugen en op jullie eigen klokje.

Mariette

img-20161205-wa0001 img-20161205-wa0002 img-20161205-wa0003 img-20161205-wa0004 img-20161205-wa0005 img-20161205-wa0006 img-20161205-wa0007 img-20161205-wa0008 img-20161205-wa0009 img-20161205-wa0010

Reageer








RSS feed voor reacties op dit bericht